Манчестър Юнайтед унижи у дома Саутхемптън с 9:0 в мач от 22-ия кръг и изравни рекорда за най-изразителна победа в историята на Висшата лига. Само още два пъти е постиган същия резултат – успех на „червените дяволи“ срещу Ипсуич през 1995 година и победа на Лестър пак срещу Саутхемптън през 2019 година, но като гост.

Освен това Юнайтед се изравни по точки с лидера и градски съперник Манчестър Сити. "Светците" завършиха срещата с 9 футболисти на терена, след като Александре Янкевитц и Ян Беднарек бяха изгонени с директни червени картони.

Домакините имаха числен превес още от 2-ата минута, когато Янкевитц си изкара директен червен картон и „светците“ останаха в намален състав. Това улесни допълнително задачата на „червените дяволи“, които реализираха по четири попадения и в двете полувремена.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Аарон Уан-Бисака (18) даде начало на головата фиеста след пас на Люк Шоу, а Маркъс Рашфорд (25) удвои след асистенция на Мейсън Грийнууд. В 34-ата минута Беднарек си вкар автогол, а скоро след това Единсон Кавани (39) направи резултата 4:0 след нова асистенция на Шоу.

През втората част Антони Марсиал (69) вкара два гола, а по веднъж се разписаха Скот Мактоминей (71), Бруно Фернандеш (87-дузпа) и Даниел Джеймс (90+3). В 86-ата минута Беднарек извърши нарушението срещу Марсиал за дузпата, която бе отсъдена след намесата на ВАР, и също бе изгонен с червен картон. На повторенията се видя, че по-скоро има симулация на Марсиал, но в крайна сметка бе отсъден 11-метров наказателен удар с червен картон за футболиста на гостите.

След повече от убедителния си успех Манчестър Юнайтед събра 44 точки и се изравни с лидера Манчестър Сити. Саутхемптън е на 12-а позиция с 29 точки.

В същото време Нюкасъл загуби от гостуващия Кристъл Палас с 1:2. Джонджо Шелви (2) даде преднина на „свраките“, но „орлите“ от Лондон стигнаха до победата с голове на Джайро Ридевалд (21) и Гари Кейхил (25). С победата си лондончани събраха 29 точки на 13-ата позиция. Нюкасъл е 16-и с 22 пункта.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА