ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Манчестър Юнайтед победи Лийдс с 2:0 в двубой от 23-ия кръг на английската Висша лига, игран само няколко дни след последната им среща за първенство (2:2) в отложен мач от 8-ия кръг.

Първата по-опасна ситуация в мача дойде в 4-ата минута и бе в полза на домакините, но Крисенсио Самървил ударът му премина покрай напречната греда.

Манчестър Юнайтед отговори в 20-ата минута след комбинация между Джейдън Санчо и Бруно Фернандеш, завършила с неточен удар на португалеца.

Съдията подмина игра с ръка на играч на Лийдс в собственото му наказателно поле в 39-ата минута, а пет по-късно Давид де Хеа спаси гостите от Манчестър след удар на Крисенсио Самървил.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Червените дяволи" пропуснаха да поведат в продължението на първото полувреме, но Бруна Фернандеш не успя да преодолее вратаря на съперника.

Лийдс пропусна две възможности да отбележи е началото на втората част, но Уестън Маккени и Джак Харисън стреляха неточно.

Гостите от Манчестър имаха претенции за дузпа в 55-ата минута след падане на Маркъс Рашфорд в наказателното поле, но съдията и този път не реагира.

Манчестър Юнайтед бе на сантиметри от гола в 63-ата минута, в която Диого Далот получи хубав пас и отправи удар, но топката се удари в напречната греда.

В следващите минути вратарят на гостите Давид де Хеа спаси тима си на два пъти след изстрели на Люк Айлинг и Крисенсио Самървил.

Десет минути преди края (80') Маркъс Рашфорд засече топката с глава в наказателното поле след центриране на Люк Шоу и откри резултата - 1:0.

Само пет минути след гола Алехандро Гарначо се измъкна по лявото крило и с техничен удар се разписа за 2:0.

В последвалите минути "червените дяволи" вкараха още два пъти топката във вратата на Лийдс, но попаденията на Маркъс Рашфорд и Воут Вегхорст бяха отменени заради засада.

Манчестър Юнайтед записа 14-а победа от началото на сезона и вече е на втората позиция в таблицата с 46 точки, на пет зад лидера Арсенал, но с два мача повече. "Червените дяволи" са с точка пред градския съперник Манчестър Сити преди срещата на "гражданите" с Астън Вила по-късно днес.

Лийдс остава на 17-о място в класирането с 19 точки.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК