Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани ще бъде извън игра поне за един месец, след като получи контузия на прасеца при нулевото домакинско равенство с Динамо (Киев) в Шампионската лига.

29-годишният белгийски защитник ще премине днес или утре на преглед със скенер. В клуба обаче очакват той да бъде извън игра за месец.

„Венсан има мускулна травма на прасеца. Това е същият проблем, който имаше вече през сезона. Мисля, че няма да може да играе поне един месец. Знам колко му е тежко, тъй като е неприятно да получиш една и съща контузия два пъти през сезона. Той обаче е силен психически и ще се справи“, заяви мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини.

От началото на сезона Венсан Компани е участвал в 13 мача на „гражданите“ във Висшата лига. Той е част от тима от 2008 г., като за този период е имал 14 контузии на прасеца.

Статистиката на Манчестър Сити показва важността на белгиеца в състава. Когато Компани е на терена „гражданите“ получават средно по един гол на 156 минути, но когато той не е играе, тимът допуска попадение на всеки 70 минути.

 Резултати, програма и класиране в Шампионска лига - ТУК !!! 

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!