Манчестър Сити постигна драматична победа при гостуването си на Борнемут в среща от 3-ия кръг на Висшата лига. "Гражданите" се наложиха с 2:1, като победното попадение падна в дълбоко в добавеното време на мача. 

Срещата започна по прекрасен начин за домакините, които излязоха напред в резултата още в 13-ата минута. Точен бе защитникът Чарли Даниелс, който реализира изключително попадение от границата на наказателното поле. Венсан Компани изчисти с глава една топка, тя попадна в 30-годишния защитник на Борнемут, който стреля мигновено и я прати под напречната греда в ъгъла на вратата на Едерсон.

Отговорът на "гражданите" не закъсня и в 21-ата минута те стигнаха до изравнително попадение. Давид Силва пусна извеждащ пас към Габриел Жезус, който напредна и пусна покрай Бегович за 1:1.

До края на полувремето Сити беше по-дейният отбор, но не съумя да материализира натиска си.

През втората част Борнемут заигра значително по-добре и в 61-ата минута бе близо до попадение. Ударът на Джошуа Кинг обаче разтресе гредата на вратата, пазена от Едерсон.

В оставащите минути на срещата Манчестър Сити наложи натиск, който даде резултат в 97-ата минута. Стърлинг бе изпуснат в наказателното поле на гостите, след което стреля, получи се рикошет в Сърман и топката влетя във вратата на Бегович.  Крилото изрази бурно радостта си и се вряза в гостуващата агитка, заради което получи втори жълт картон и бе изгонен. 

След този мач Борнемут остава с 0 точки, докато "гражданите" вече имат 7.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА - ТУК!