Манчестър Сити победи четвъртодивизионния Суиндън с 4:1 като гост в среща от 1/32-финалите на ФА къп.

"Гражданите" можеха да поведат още в петата минута, но Бернардо Силва пропиля възможността. Португалецът все пак се разписа десет минути по-късно след пас на Коул Палмър в наказателното поле (1:0). Минути след това отново Силва се озова на добра позиция, но пропусна.

Сити поведе с 2:0 в 28-ата минута след комбинация между Кавин де Бройне и Габриел Жезус, завършила с гол на бразилеца.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В самия край на полувремето Жоак Кансело шутира от дистанция, но топката премина покрай гредата. Четвърт час след почивката Илкай Гюндоган направи резултата 3:0 с удар от около 30 метра.

Резултатът можеше да стане още по-изразителен, но Габриел Жезус пропусна дузпа в 62-ата минута, при която стреля в долния ляв ъгъл, но вратарят усети намеренията му и спаси.

Близо 15-хиляди по трибуните на "Каунти Граунд" изпаднаха в дива радост в 78-ата минута, когато Хари МакКърди се разписа за 1:3 след контраатака.

Шампионът на Англия обаче не позволи интригата да се върне и Коул Палмър се разписа за крайното 4:1 в 82-ата минута. В самият край на мача Родри разтресе напречната греда с бомбен удар, но късметът и докосване на вратаря му попречиха да вкара.

Жребият за 1/16-финалите ще бъде теглен след края на срещата Нотингам - Арсенал в неделя от 19:10 часа българско време.