Манчестър Сити продължава без загуба от началото на сезона във Висшата лига, след като в мач от 4 кръг разби Ливърпул с 5:0. Това беше първа загуба за „червените“ през това първенство и първото поражение на мърсисайдци от „гражданите“ под ръководството на Юрген Клоп. Габриел Жезус и Лерой Сане вкараха по два гола за успеха.

Срещата беше белязана от исторически гол за Серхио Агуеро, който вече има 124 попадения и стана най-резултатния неевропеец във Висшата лига. Другият важен момент беше червеният картон на Садио Мане за нарушение срещу вратаря на домакините Едерсон, който беше заменен принудително. Отстраняването на сенегалеца предизвика дискусии дали решението на Джонатан Мос е правилно.

Агуеро откри резултата в 24-ата минута след асистенция на Кевин де Бройне. В 37-ата минута Мане беше изгонен, а в добавеното време на първото полувреме Габриел Жезус удвои с глава след центриране на Де Бройне отляво. В 53-ата минута Манчестър Сити вкара трети гол. При контраатака Жезус получи пас на празна врата от Агуеро и прати топката в мрежата.

13 минути преди края Сане вкара за 4:0. Първият му гол в мача дойде след размяна на пасове с Бенжамен Менди, а в добавеното време на срещата германският национал добави и второто си попадение с удар от границата на наказателното поле.

Така за първи път от 80 години Манчестър Сити вкара пет гола във вратата на Ливърпул в домакински мач. За последно това се е случило на 29 март 1937 година, когато „гражданите“ печелят с 5:1.

С този успех тимът на Пеп Гуардиола временно излезе начело в класирането на Висшата лига с 10 точки, на една пред Манчестър Юнайтед, който по-късно днес гостува на Сток Сити. Ливърпул е пети със седем точки, колкото имат още Хъдърсфилд и Уест Бромич и на една пред Челси.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА - ТУК!