Лидерът Манчестър Сити спечели с 1:0 при визитата на Нюкасъл в предпоследния мач от 20-ия кръг на Висшата лига и записа 18-а поредна победа в английския елит.

Гостите пропуснаха чудесен шанс да поведат в 7-ата минута, когато Серхио Агуеро прати топката гредата, след което тя излезе в аут. Малко след това аржентинецът отново пропусна, след като негов удар с глава бе отразен от Роб Елиът.

Все пак футболистите на Хосеп Гуардиола поведоха с гол на Рахим Стърлинг (31) от малък ъгъл след асистенция на Кевин Де Бройне. Малко след попадението домакините можеха да изравнят, след като Роландо Аарънс прехвърли вратаря Едерсон, но на голлинията Николас Отаменди изчисти с глава.

След почивката „гражданите” продължиха да доминират и в 65-ата минута Агуеро се разписа, но попадението бе отменено заради засада на аржентинеца при удара на Кевин Де Бройне, след който топката се удари в страничната греда. Десет минути по-късно резервата Дуайт Гейл падна в наказателното поле на гостите и поиска дузпа, но получи само жълт картон за симулация. В 89-ата минута Дуайт Гейл пропусна от изгодна позиция да изравни резултата. До края на срещата Сити не допусна изненада и си спечели поредни три точки.

След успеха си „гражданите” събират 58 точки на върха, а „свраките” са 15-и с 18 точки след петата си поредна домакинска загуба.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА