Лидерът Манчестър Сити победи драматично у дома Саутхемптън с 2:1 в среща от междинния 14-и кръг в английската Висша лига и запази аванса си от 8 точки на върха.

„Гражданите” имаха инициативата от самото начало и пропуските пред варатат ана гостите заредиха един след друг. В 13-ата минута Фернандиньо шутира отдалеч и топката премина на сантиметри от гредата. Две минути по-късно вратарят Форстър спаси удари на Рахим Стърлинг и Гобриел Жезус. В 20-ата минута Форстър спаси и шут на Фернандиньо, а при последвалия корнер Николас Отаменди засече топката и я прати над вратата. До края на полувремето пропуски за домакините направиха още Серхио Агуеро и Илкай Гюндоган, а за „светците” голови възможности пропиляха Марио Лемина и Мая Йошида.

Веднага след почивката Кевин Де Бройне (47) центрира остро от фаул и топката коварно влезе в близкия ъгъл на вратата за 1:0. Първо останаха съмнения за автогол на Върджил ван Дайк, но след това попадението бе записано на името на белгийския национал. Минута след това след шут на Габриел Жезус топката премина опасно близо до гредата. Последваха нови страхотни спасявания на Форстър след удари на Жезус, Де Бройне и Фернандиньо, за да се стигне до изравнителния гол на Ориол Ромеу (75), който се разписа след пад на Софиан Буфал. До края на мача домакините се хвърлиха в атака и дълбоко в добавеното време Рахим Стърлинг (90+5) им донесе трите точки. Той вкара победния гол за "гражданите" и в миналия кръг при визитата на Хъдърсфийлд (2:1).

След 13-ия си успех от 14 кръга Манчестър Сити е убедителен лидер с 40 точки и аванс от 8 пред градския съперник Юнайтед. Саутхемптън е на 11-а позиция с 16 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА