Шампионът Манчестър Сити се препъна и завърши зрелищно 3:3 при визитата си на Нюкасъл в мач от третия кръг на английската Висша лига, наваксвайки два гола пасив. Илкай Гюдноган (5) даде аванс на "гражданите". Алмирон (28) изравни, а Калъм Уилсън (39) оформи пълния обрат. Кийрън Трипиър (54) вкара трети гол за домакините, но играчите на Хосеп Гуардиола стигнаха до точката след попадения  на Ерлинг Халанд (60) и Бернардо Силва (65), а натискът им в края на доведе до успех. 

"Гражданите" натиснаха в началото и в петата минута поведоха. Бернардо Силва успя да задържи по отличен начин и да намери с прекрасен пас Илкай Гюдноган, който овладя топката и разстреля Ник Поуп за 1:0. Пет минути след това Кевин Де Бройне беше изведен в чиста позиция, но Ник Поуп спаси с крак. В 16-а минута и Фодън стреля остро по земята от трудна позиция, но стражът на домакините отново отрази. Само две минути по-късно Алмирон не успя да уцели вратата от чиста позиция и да изравни за домакините. Това се случи в 28-ата минута, когато Сен-Максимен отново асистира на Алмирон и той се разписа от почти паднало положение за 1:1. 

В 37-а минута Алмирон изпревари Едерсон, но Рубен Диаш блокира удара му, а две минути по-късно Сен-Максимен изведе Калъм Уилсън, който разстреля Едерсон за 2:1. В 43-а минута Родри стреля от разстояние отново, но Поуп не беше особено затруднен. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

След почивката в 54-ата минута Кийрън Трипиър се разписа с удар от около 25 метра и увеличи аванса на "свраките", но това не отказа гостите. След бързо изпълнен корнер в 60-а минута на задната греда играч на Сити отклони, а Холанд не остави шансове на Поуп за 3:2. Пет минути по-късно Кевин Де Бройне изведе страхотно Бернардо Силва сам срещу Поуп и го преодоля за 3:3. 

В 73-а минута главният съдия даде директен червен картон на Кийрън Трипиър, но след проверка на ВАР решението беше отменено. Пет минути след това Ерлинг Холанд пропусна златен шанс да изведе гостите напред, след като ударът му бе спасен от Поуп. До края на мача гостите натискаха в търсена на победата, но не успяха и загубиха първи точки за сезона.

След равенството Манчестър Сити е втори в класирането, изоставайки на точка от лидера Арсенал. Нюкасъл заема шест позиция с 5 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК