Защитникът на Манчестър Сити Николас Отаменди ще премине допълнителен медицински преглед в събота и след това ще има яснота за вероятното му участие в дербито с Манчестър Юнайтед в неделя.

Мениджърът на „гражданите“ Мануел Пелегрини вече остана без капитана Венсан Компани и се надява, че другият титулярен централен защитник няма да отсъства срещу „червените дяволи“,след като получи контузия при нулевото равенство с Динамо (Киев) в Шампионската лига.

„Утре ще разберем за Отаменди. Николас тича, но ще бъде сериозен риск, ако получи нов удар на същия крак. Говорих с лекарите и контузията на Компани е на другия прасец, а не на крака, който лекувахме през сезона. Мисля, че той ще играе отново през този сезон. Най-вероятно ще се завърне на терена до месец“, заяви Пелегрини.

„От вчера Самир Насри започна тренировки с останалата част от отбора. Надявам се, че след паузата за мачове на националните отбори той, Фабиан Делф и Кевин де Бруйне ще бъдат готови за игра. Вероятно ще ги тестваме в мач на тима до 21 години“, допълни чилийският специалист.

Манчестър Сити е на четвърто място в класирането на Висшата лига, на 12 точки зад лидера Лестъв, въпреки че „гражданите“ имат мач по-малко. Пелегрини настоява, че тимът му ще продължи да се бори за титлата.

„Във футбола, когато имаш математически шансове, не можеш да се откажеш. Това е манталитетът на победителите. Предстоящото дерби е много важно и за двата отбора, тъй като всяка точка е важна за класирането. Мачът е много специален. Манчестър Юнайтед има много добър отбор. Няма значение колко успешно се представя, този съперник е много опасен“, призна Мануел Пелегрини.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!