Манчестър Сити победи Манчестър Юнайтед с 2:0 на "Олд Трафорд" в дербито на 11-ия кръг на английската Висша лига. Статистиката от мача показа 5:1 точни удари и 16:5 при головите положения в полза на "гражданите". 

Срещата започна с натиск на гостите, а Бернардо Силва и Габриел Жезус опитаха да вкарат на два път до петата минута. В седмата "гражданите" превзеха вратата на съперника след автогол на Ерик Баи, който протегна крак при опит да пресече центриране отляво (1:0).

Манчестър Юнайтед отвърна с шут от движение на Роналдо в 26-ата минута, но Едерсон се намеси авторитетно.

Манчестър Сити отново взе инициативата и Габриел Жезус се размина с гола в 29-ата минута, а в 35-ата и Кевин де Бройне беше спрян от Давид де Хеа.

Испанският вратар обаче сбърка сериозно в продължението на първата част, когато Бернардо Силва се промъкна зад гърба на отбраната, протегна крак и от малък ъгъл провря топката между гредата и стража (2:0).

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

През втората част играта беше много по-спокойна, а головите опасности много по-малко. Сблъсък между Люк Шоу и Родри стана причина за прекъсване на мача от няколко минути и смяна на играча на "червените дяволи".

Десет минути преди края Сити можеше да поведе с 3:0, но ударът на Фил Фодън срещна гредата. До края на срещата "гражданите" имаха още две възможности за по-изразителна победа, но Джон Стоунс пропусна отблизо, а съдията подмина фаул срещу Жесуз в наказателното поле.

Манчестър Сити дръпна с шест точки на градския съперник и вече е втори с мач повече и на две зад лидера Челси, Юнайтед пък остава на пета позиция, но може да бъде изпреварен от няколко тима в края на кръга.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:2
0:1 Ерик Баи (7' автогол), 0:2 Бернардо Силва (45')