Манчестър Юнайтед победи Брайтън с 2:0 при силен снеговалеж на „Олд Трафорд” и се класира без проблеми за полуфиналите в турнира за Купата на Англия - ФА Къп. "Червените дяволи" вкараха по един гол във всяко от едно от полувремената чрез Ромелу Лукаку (37) и Неманя Матич (83) и отчасти се реваншираха на феновете за отпадането си от Севиля на осминафиналите в Шампионската лига.

Гостите бяха без голмайстора си Глен Мъри, а титуляр беше рекордната покупка Юрген Локадия, който действаше в предни позиции заедно със Соли Марч и Леонардо Уйоа.

За половин час игра нито един от двата тима не създаде реален шанс за гол. В 30-ата минута Марсиал и Мата комбинираха, а след удара на испанеца топката срещна тялото на защитник и излезе в корнер. След центрирането от него Крис Смолинг засече топката и я прати от външната страна на гредата. Малко след това Брайтън пропусна добра възможност чрез Люис Дънк с глава и спасяване на Серхио Ромеро.

В 37-ата минута "червените дяволи" поведоха с гол на Лукаку с глава след центриране на Неманя Матич. До края на полувремето домакините доминираха, но те спокойно дочакаха почивката.

Малко след началото на второто полувреме Брайтън на два пъти застраши вратата на Ромеро, който спаси и в двата случая – след рикошет и след удар на Локадия. „Чайките” продължиха да бъдат по-активни, а футболистите на Жозе Моуриньо не правеха почти нищо в предни позиции.

Така се стигна до 83-ата минута, в която Неманя Матич сложи окончателно точка спора, разписвайки се след асистенция на Ашли Йънг.