Манчестър Юнайтед е готов да инвестира 80 милиона паунда за привличането на головата машина Хари Кейн от Тотнъм през лятото, твърди Calciomercato.

В началото на декември миналата година английският национал поднови договора си с „шпорите” до 2022 година, но ако Тотнъм не се класира за участие в Шампионската лига следващия сезон, а Юнайтед го направи, може и да преосмисли приоритетите си.

През годините лондонският тим се раздели с две от най-големите си звезди Лука Модрич и Гарет Бейл, преминали в Реал (Мадрид), а идното лято може да направи това и с Хари Кейн, ако наистина получи толкова висока оферта за нападателя.

Мениджърът на „червените дяволи” Жозе Моуриньо отдавна е впечатлен от изявите на Хари Кейн и с оглед на огромната финансова мощ на клуба е готов да инвестира сериозни средства за привличането на 23-годишния нападател на „Олд Трафорд”.

Кейн вкара два гола за „шпорите” срещу Уотфорд (4:1) в първия мач за новата година и вече има 59 попадения в 100 мача от Висшата лига, което е изравнено постижение на една от легендите на Арсенал Тиери Анри. От началото на този сезон английският национал е вкарал 10 гола.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА