Манчестър Юнайтед победи Уотфорд с 2:0 на "Олд Трафорд" в среща от 25-ия кръг на английската Висша лига и се доближи само на точка от четвъртия Манчестър Сити, който е с мач по-малко и в понеделник гостува на Борнемут.

„Червените дяволи” очаквано доминираха в началните минути и пропуски направиха Златан Ибрахимович и Хенрих Мхитарян. Удари за „стършелите” в първия четвърт част покрай вратата отправиха Нианг и Холебас.

След пропуск и на Пол Погба най-накрая Юнайтед поведе с гол на Хуан Мата (32), който комбинира преди това с Мхитарян и Марсиал, а Ибрахимович пък пропусна топката и испанецът се разписа.

Пет минути преди почивката гостите имаха претенции за дузпа, след като Капу падна в наказателното поле, опитвайки се да премине покрай Смолинг и Погба, но съдията не посочи бялата точка.

След почивката Давид де Хеа спаси изпълнение на пряк свободен удар от Мауро Сарате, който можеше да изравни. Играчите на Жозе Моуриньо удвоиха аванса си с попадение на Антони Марсиал (60), който бе изведен с едно докосване от Златан Ибрахимович. Десет минути по-късно Янмаат пропусна страхотна възможност да намали изоставането на гостите, след като засече подаване на Нианг и шутира покрай вратата. Десет минути преди края Мхитарян пък можеше да направи победата на „червените дяволи” класическа, но пропусна сам срещу бразилския вратар Еурелио Гомеш.

След успяха си Манчестър Юнайтед събра 48 точки и изпревари поне временно Ливърпул на петата позиция. Мърисусайдци са с мач по-малко и по-късно приемат Тотнъм. Уотфорд е 12-и с 30 точки.  

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА