Манчестър Юнайтед срази лидера Челси с 2:0 в дербито от 33-ия кръг на английската Висша лига и върна сериозно интригата за титлата, след като преднината на „сините” от Лондон пред втория Тотнъм е вече само 4 точки. „Червените дяволи” спряха серия от 12 мача без успех над Челси във всички турнири и 8 срещи за първенство. За последно Юнайтед бе победил този съперник с 3:2 на 28 октомври 2012 година в Лондон на „Стамфорд Бридж”.

Голмайсторът на "червените дяволи" Златан Ибрахимович остана резерва и влезе в игра едва в 83-ата минута на мястото на Маркъс Рашфорд. Мениджърът Жозе Моуриньо даде почивка на шведа заради умора. Португалецът направи четири промени от мача с Андерлехт (1:1) в 1/4-финалите на Лига Европа през седмицата. Де Хеа, Фелаини, Ерера и Ашли Йънг се завърнаха в игра като титуляри за сметка на Ромеро, Карик, Мхитарян и Ибрахимович.

Челси бе без титулярния си вратар Тибо Куртоа, който получи контузия в глезена на последната тренировка и вместо него пази Асмир Бегович. Проблемите за мениджъра Антонио Конте продължиха, след като Маркос Алонсо се контузи на загрявката и като титуляр излезе Курт Зума.

Домакините започнаха повече от добре дербито и поведоха с гол на Маркъс Рашфорд (7), който не сгреши сам срещу босненския вратар Асмир Бегович след асистенция на Андер Ерера. Преди попадението обаче испанският халф отне топката от Неманя Матич, като игра с ръка. Играчите на Челси протестираха, но претенциите им не бяха уважени от съдията Роб Мадли.

"Червените дяволи" продължиха да мат игрово преимущество, но въпреки това не създаваха сериозни положения за гол. Неточени удар в 16-ата минута отправи Ашли Йънг, а през цялата първа част „сините” от Лондон не създадоха нито една ситуация, от която да реализират изравнително попадение.

След почивката картината на терена не се промени сериозно, а Андер Ерера (49) удвои аванса на Юнайтед след поредица от неубедителни изяви на бранителите на гостите, които не успяха да изчистят топката. Тя се озова в мрежата зад Асмир Бегович след рикошет в Курт Зума.

Футболистите на Жозе Моуриньо продължиха да доминират, а тези на Антонио Конте бяха тотално объркани и не застрашиха сериозно нито веднъж вратата, пазена от Давид Де Хеа.

Със спечелените три точки Манчестър Юнайтед събра 60 и се върна на петата позиция. „Червените дяволи” изостават на 4 точки от четвъртия Манчестър Сити, но и са с мач по-малко на сметката си. Челси остава лидер със 75 точки, но авансът му пред втория Тотнъм след този кръг бе намален до само 4 точки.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ЧЕЛСИ 2:0
1:0 Маркъс Рашфорд (7), 2:0 Андер Ерера (49)

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА