Манчестър Сити победи с лекота Саутхямптън с 3:0 като гост в мач от 33-ия кръг на английската Висша лига.

С успеха "гражданите" се изкачиха на трето място във временното класиране с 64 точки. Лидерът Челси е със 75, преследвачът Тотнъм има 71.

И трите гола паднаха след почивката. Клаудио Браво отново беше колеблив при така важната за Гуардиола игра с крака на вратаря и това носеше напрежение в защита за гостите. Браво изби едно центриране отляво, то стигна от другата страна до Седрик Соареш, но Фернандиньо блокира изстрела с тялото си.

В 55-ата минута Форстър изби силен шут на Хесус Навас под гредата в корнер. При изпълнението на корнера Давид Силва центрира отлично, Венсан Компани се пребори с пазача си и с глава отбеляза за 0:1. Това беше първи гол за капитана на Сити в Премиършип от август 2015-а насам.

„Гражданите” решиха мача 13 минути преди края след акция на Де Бройне. Белгиецът между двама чукна топката за свой съотборник и се устреми зад центъра, получи отново и напредна, а после в точния момент сви топката отдясно към дузпата за Лерой Сане, който без проблеми покачи на 0:2.

В 80-ата минута отново активният Де Бройне проби отдясно отново и центрира меко за Агуеро, който между двама бранители вкара с глава на метър от вратата за 3:0. Това е 11-и гол на Кун в последните му 11 мача във всички турнири.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА