Манчестър Юнайтед ще плати около 100 милиона евро за двама нидерландски национали - Джошуа Зиркзее и Матайс Де Лихт. Мениджърът Ерик Тен Хаг за пореден път привлича свои сънародници, като се очаква те да подсилят състава му за идния сезон във Висшата лига.

Джошуа Зиркзее се очаква да се обвърже с Манчестър Юнайтед до 2029 година, след като днес успешно премина медицински прегледи. Клубът от Манчестър плаща малко над 40 милиона евро за услугите на нидерландския национал.

Зиркзее за последно защитаваше цветовете на Болоня в италианската Серия "А“. През последния сезон 23-годишният нападател успя да запише 12 гола и 7 асистенции във всички турнири.

Матайс де Лихт остава приоритет за центъра на защитата на „червените дяволи“. Личните условия на футболиста са договорени, като остава единствено Байерн (Мюнхен) и Манчестър Юнайтед да се разберат за трансферната сума. Баварците търсят 50 милиона евро за нидерландския си защитник, като се очаква в близките дни "червените дяволи" да вземат окончателно решение.

Де Лихт прекара последните си два сезона в Байерн, в които се отчете с 5 гола и 2 асистенции.