Манчестър Юнайтед победи Лeстър с 3:0 у дома в мач от 24-ия кръг на Висшата лига. В герой за "червените дяволи" се превърна Маркъс Рашфорд, който през седмицата се разписа и при гостуването на Барселона (2:2) в Лига Европа.

Лестър създаде първата голова възможност в мача в 10-ата минута, но Ихеаначо стреля я встрани от целта. 

Осем минути след това Тете прати опасно разсичащо подаване към далечната греда, където беше Харви Барнс. Той обаче не успя да стигне до подаването, което прелетя опасно близко до вратата. Лестър продължава да е по-активният тим в предни позиции.

В 20-ата минута Тимоти Кастан проби отдясно и прати страхотно центриране към Ихеаначо, който бе оставен сам. Нападателят стреля с глава и само блестящата намеса на Де Хеа го лиши от попадението. 

Пет минути след това Манчестър Юнайтед удари първи. Маркъс Рашфорд бе изведен очи в очи с вратаря. Той запази хладнокръвие и прати топката покрай стража на Лестър за 1:0.

В 37-ата минута Далот пропусна чиста възможност за 2:0. Тогава Фернандеш подаде към него на празна врата, но португалецът като че ли подходи грешно с десния крак и не съумя да реализира. 

Три минути след това Марсел Забитцер влезе много остро с бутоните в коляното на Ваут Фаес. Странно, ситуацията бе подмината от съдията, както и ВАР.

Десетина минута след подновяването на играта домакините успяха да удвоят аванса си. Маркъс Рашфорд беше изведен зад гърба на защитата на Лестър и отбеляза, но първоначално беше отсъдена засада. Намесата на ВАР обаче показа, че попадението е легитимно и така хората на Тен Хаг поведоха с 2:0. 

След още само пет минути като че ли всичко беше решено след гол на Санчо за 3:0. Тогава той се възползва от нова асистенция на Бруно Фернандеш.

Гостите вече окончателно се бяха предали и само шансът ги спаси от четвърти гол в 69-ата, когато Санчо пропусна сам срещу вратаря. 

Манчестър Юнайтед се укрепи в топ 3 на 3 точки зад втория Манчестър Сити и на 5 зад лидера Арсенал, който обаче е с мач по-малко.