Манчестър Юнайтед победи с 1:0 Евертън в последния мач от 32-ия кръг на Висшата лига с гол на Антони Марсиал в 54-ата минута. По този начин "червените дяволи" продължиха възхода си напоследък и след четири победи в пет мача се изкачиха на петото място. Тимът на Ван Гаал се възползва от грешката на Уест Хям, който вчера направи 2:2 с Кристъл Палас. Юнайтед събра 53 точки и задмина "чуковете" (51). Освен това "червените дяволи" се доближиха само на точка зад градския съперник Манчестър Сити, който е с 54 и заема последното място (четвъртото), даващо право на участие в Шампионската лига.

Преди началото на мача легендата на сър Боби Чарлтън беше удостоен с честта централната трибуна на "Олд Трафорд" да носи неговото име. 78-годишният някогашен полузащитник на "червените дяволи" трудно сдържаше емоциите си от този жест на признателност към него.

През първото полувреме играта беше равностойна, като домакините имаха сериозни затруднения с добре подредената и непропукваща се отбрана на "карамелите". До почивката нямаше нито един точен изстрел към двете врати.

В началото на втората част "червените дяволи" вдигнаха оборотите и в 54-ата минута откриха резултата. Дейли Блинд изведе с брилянтен пас от защита Хуан Мата на дясното крило. Испанецът овладя технично и подаде към Маркъс Рашфорд, който пък пусна с пета към резервата Тимъти Фосу-Менса. 18-годишният холандец центрира към далечната греда, където Марсиал се възползва от грешка на Шеймъс Коулмън и на празна врата отбеляза осмия си гол във Висшата лига този сезон - 1:0.

Две минути след това Фил Ягиелка оставена непокрит в наказателното поле на Юнайтед, не но успя да изравни, нацелвайки гредата с глава. До края на Давид Де Хеа се наложи да демонстрира класата си, спасявайки няколко опасности и съхранявайки минималния аванс на Манчестър Юнайтед.

След минималната загуба Евертън остава с 38 точки на 12-ото място.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!