Манчестър Юнайтед се върна на победния път във Висшата лига, след като спечели с 1:0 домакинството си на Тотнъм в среща от 15-ия кръг на Висшата лига. След три поредни мача без успех, днес "дяволите" грабнаха трите точки благодарение на попадение на Хенрих Мхитарян, който вкара за първи път местния шампионат.

В началото на мача гостите имаха леко териториално преимущество, което обаче не съумяха да материализират. Постепенно домакините подобриха представането си и 29-ата минута поведоха чрез Хенрих Мхитарян. Кейн сбърка в центъра на терена, Ерера се възползва и пусна пас към арменеца, който със силен шут не остави шансове на Лорис.

Тотнъм започна агресивно второто полувреме. Ерискен пробва удар, но Де Хеа се намеси. В 55а-та минута Уаняма засече с глава ценриране от фаул, но от няколко метра прати топката в аут.

В средата на част Погба можеше да се разпише от пряк свободен удар, но топката срещна гредата. Много скоро след това Лорис се намеси превъзходно след нов шут на Погба. Де Хеа също трябваше да показва още веднъж класата си, след като изби нов опасен изстрел на Ериксен от фаул.   

Пет минути преди края на редовното време голмайсторът в мача Мхитарян получи травма в глезена и напусна терена на носилка. До края Тотнъм опита отчаян натиск, който обаче не доведе до гол и "шпорите" инкасираха загуба.

Във временното класиране Манчестър Юнайтед е на 6-о място в 24 точки. Тотнъм пък е 5-и с 27 пункта.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА


Manchester United 1:0 Tottenham - All Goals... by sporttv724