Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо говори преди голямото дерби на Манчестър срещу Сити. Двубоят е в събота (10 септември) от 14:30 часа българско време на "Олд Трафорд".

Специалния коментира противника, който е воден от Пеп Гуардиола. Двамата с Моуриньо отново подновяват съперничеството си: "Откакто има нови собственици, Манчестър Сити разполага с много добър отбор. Те имаха много добри мениджъри, като сега също имат такъв. Те са претендент за титлата, така че трябва да бъдат уважавани."

"Това е един мач. Когато се опитваш да спечелиш титлата, няма двубой, който да е по-важен от останалите, особено като се има предвид, че сме на този ранен етап от сезона. Знам какво означават дербитата за всички. Играл съм такива мачове във всяка страна, в която съм работил, в толкова много градове. Винаги обаче съм се опитвал да се контролирам емоционално, защото за мен това е просто двубой срещу един много добър съперник", допълни още Жозе.

"Отсъствието на Агуеро прави нещата по-трудни за нас, защото когато той е на терена, знаем в каква формация ще играят. А когато не е на разположение, те имат толкова много възможности. Може Иеанашо, Стърлинг или Силва да играят като фалшива деветка. Затова ние трябва да се справяме в движение с всяка ситуация и да редуцираме до минимум всичко непредвидено. А това е още по-трудно.

Златан е феноменален играч, който е на 34, но все още иска да постигне още много в кариерата си. Той не пожела китайските или американските пари, а искаше да дойде на много по-трудно място, където да играе и да печели. Той няма нужда от никаква мотивация, защото тя е в неговата природа.

Когато дойдеш в клуб като Манчестър Юнайтед, не можеш да увърташ. Трябва директно да се насочиш към целта и да признаеш, че ние искаме да спечелим титлата", каза още Моуриньо.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!