Коледа е празникът на любовта към ближния. Добрата храна, семейството и приятелите са в центъра на вниманието. За футболистите на Манчестър Юнайтед тази година нещата обаче ще бъдат различни.

Звездният мениджър на „червените дяволи” Жозе Моуриньо е решил да се превъплъти в ролята на популярния анимационен герой Гринч и да развали празниците на своите възпитаници и служителите на „Олд Трафорд”. Специалния ще върви по стъпките  на главния герой от филмчето по едноименния роман „Как Гринч открадна Коледа” от Теодор Зойс Гайзел. Това е така, защото на първия ден на Коледа, който е най-важният от всички на този празник в Англия, Моуриньо ще кара футболистите на Манчестър Юнайтед да тренират извънредно. Всички играчи няма да бъдат със семействата си, а ще се потят здравата от 17:30 часа българско време на „Олд Трафорд” в първия ден от празника. Така заедно с играчите и голяма част от персонала на стадиона ще трябва да бъдат на служба, за да бъде отворено съоръжението, вместо да бъдат със семействата си край коледната елха.

Жозе Моуриньо не е доволен от представянето на отбора си до този момент – шесто място във Висшата лига е твърде малко както за португалеца, така и за всички фенове на „червените дяволи”. Въпреки звездните попълнения като Пол Погба, привлечен за рекордните 105 милиона евро в историята  на футбола от Ювентус, и Златан Ибрахимович, дошъл със свободен трансфер от ПСЖ, Юнайтед не е на едно от местата, даващи право на участие в Шампионската лига.  

На втория ден от Коледа в английската Висша лига има кръг, а Манчестър Юнайтед е домакин на Съндърланд от 17:00 часа българско време.

За сравнение при предшественика на Моуриньо – Луис ван Гаал, всички футболисти бяха пускани да празнуват със семействата си на първия ден на Коледа.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА