ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Манчестър Юнайтед победи трудно с 1:0 при визитата си на Уулвърхемптън в мач от 18-ия кръг на английската Висша лига и ще завърши годината на четвърта позиция във временното класиране. Наказаният от мениджъра Ерик тен Хаг да остане резерва за началото на срещата Маркъс Рашфорд (76) се появи в игра след почивката и с гола си прати "червените дяволи" в топ 4 пред Тотнъм, който приема Астън Вила в първия ден на идващата 2023 година.

След равностойно начало и без чисти голови положения първият по-сериозен шанс дойде в 17-ата минута, когато Нелсън Семедо направи огромна грешка в защита, която позволи на Антони Марсиал да остане сам срещу вратаря, но Жозе Са скъси бързо дистанцията и спаси с невероятен рефлекс удара на френския нападател.

"Вълците" постепенно пренесоха топката в противниковата половина и в 25-ата минута Диего Коща надигра свой противник в наказателното поле, но отправи слаб удар, който не затрудни вратаря Давид де Хеа. До края на полувремето нямаше повече любопитни положения пред двете врати.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След почивката в 53-ата минута се получи рикошет в наказателното поле на домакините и топката попадна в Антони, но Жозе Са отново предотврати гол във вратата си. Пет минути след това Рубен Невеш стреля от далечна дистанция от пряк свободен удар, но Давид де Хеа показа феноменален рефлекс и изби в корнер.

В 65-та минута Антони центрира в пеналтерията, където Нелсън Семедо се намеси преди Люк Шоу да вкара топката във вратата. В 77-та минута влезлият като резерва на почивката Маркъс Рашфорд направи индивидуален пробив, преминавайки през няколко играчи, влезе в наказателното поле и да отправи удар с десния крак, преодолявайки Жозе Са за 0:1.

Пет минути преди края на редовното време Рашфорд вкара втори гол с доза късмет, но той не бе зачетен, тъй като английският национал си помогна с ръка при овладяването на топката в наказателното поле.

След успеха си Манчестър Юнайтед събра 32 точки и за първи път този сезон излезе на четвъртата позиция. Уулвс загуби първия мач под ръководството на новия мениджър Хулен Лопетеги и е 18-и с 13 точки, само на една зад спасителното 17-о място, на което към момента е Уест Хям.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК