Нападателят на Лестър Леонардо Уйоа обяви по примера на продадения от Уест Хям на Марсилия френски национал Димитри Пайе, че повече няма да играе за „лисиците”. 30-годишният аржентинец обявил пред ръководството на клуба, че се чувства предаден от италианския мениджър Клаудио Раниери и иска да премине в друг отбор.

Уйоа е получил оферти от испанския елитен Алавес, турския гранд Галатасарай и конкурента на Лестър във Висшата лига Съндърланд. „Лисиците” обаче са категорични, че няма да продават футболиста на съперник от английския елит.

"С цялото ми уважение към феновете на Лестър, чувствам се предаден от Раниери и клуба. Повече няма да играя за Лестър. Благодаря на всички фенове за двете чудесни години, но имам нужда да се почувствам като футболист отново", сподели нападателят на профила си в „Туитър”.

"Тъжен съм заради това, което се случва. Прекарах две страхотни години в клуба. В моето състояние обаче - да не играя и да не влизам в плановете на клуба, смятам, че най-добре за мен е да напусна и да бъда щастлив другаде. Мениджърът постоянно ми обясняваше, че ако се появи оферта за около 4-5 милиона ще ми помогне да напусна клуба. А сега разбирам, че има оферти дори и за повече, но те дори не ги обмислят”, коментира разочарованият Уйоа пред „Скай Спортс”.

„Не разбирам защо не ме пуснат да играя на друго място. Ако остана в Лестър, това много ще повлияе на кариерата и бъдещето ми. Те знаят, че няма да разчитат на мен. Най-добре и за двете страни е да ме продадат на друг тим, за да мога да продължа да играя", допълва аржентинецът.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА