Лестър се спаси от срамно отпадане още в 4-ия кръг на ФА Къп. Шампионите с голяма доза късмет се добраха до 2:2 при визитата си на представителя на Чемпиъншип Дарби Каунти. „Овните“ водеха в резултата до 87-ата минута, когато капитанът Уес Морган изравни и докара нещата до преиграване.

Иначе „лисиците“ откриха още в 8-ата минута. Кристиан Фукс центрира от корнер, топката се отби в гърба на играч на домакините и отскочи към Крис Беърд, който неумело го насочи към собствената си врата. Застаналият на голлинията Дарън Бент вместо да изчисти, ритна топката в мрежата – автогол и 0:1.

„Овните“ обаче постепенно изравниха играта и в 21-ата минута Бент се реваншира за автогола. Нападателят отклони с глава центриране на Уил Хюз зад Каспер Шмайхел за 1:1.

В 40-ата минута Крейг Брайсън се възползва от поредната грешка в отбраната на Лестър и шутира много прецизно по диагонала в долния ляв ъгъл, за да направи обрата пълен - 2:1.

Мъките на Лестър продължиха до 82-ата минута. Уес Морган надскочи Ричард Кио и отклони центриране от корнер на Демарай Грей и прониза Карсън за крайното 2:2.