Феновете на Манчестър Юнайтед отправиха критики към ръководството на клуба и това на градския съперник Манчестър Сити заради малкия брой отпуснати билети за гости преди двата мача помежду им от 1/2-финалите за Купата на Лигата през януари. Полицията е дала съвет на двата клуба да намалят броя на билетите за гостуващите фенове от съображения за сигурност.

Шефовете на двата гранда са решили гостуващите агитки да получат по 3000 билета. Иначе по правилник всеки гостуващ тим в турнира би трябвало да разполага с до 10% от билетите за мача. Това означава, че на „гражданите“ се полагат 7000 от билетите за мача на „Олд Трафорд“ на 7 януари, а за „червените дяволи“ билетите на „Етихад“ на 29 януари би трябвало да са 5500.

„Много сме разочаровани от това решение, което е постигнато тайно между двата клуба. Те показват неуважение на интересите на гостуващите фенове. Фактът, че бе обявено на Коледа, без консултация с нас е още по-изненадващо. Искаме да видим доказателствата, довели до това редуциране с 60%“, се казва в изявление на феновете на Манчестър Юнайтед.