Нароченият за гонене от Манчестър Сити Яя Туре се превърна в герой за "гражданите". Котдивоарският халф реализира два гола при победата на тима с 2:1 като гост на Кристъл Палас в мач от 12-ия кръг на Висшата лига и доказа на Хосеп Гуардиoла, че мястото му е на терена. 

Полузащитникът започна като титуляр за Сити за първи път от началото на сезона във Висшата лига и веднага показа, че притежава класа, от която дори тим от подобна класа няма право да се лишава.

Началото на мача беше изключително равностойно, като преобладаваше битката в центъра на терена. Така се стигна до 39-ата минута, когато Яя Туре си размени пасове с Нолито в наказателното поле, след което стреля и реализира.

След почивката лондончани се впуснаха в атаки и създадоха добри положения за гол, които бяха пропилени от Бентеке. Все пак в 66-ата минута Палас стигна до изравнителен гол, дело на Уикъм.

Последва натиск на "гражданите", който даде резултат в 83-ата минута. След корнер, Туре успя да стигне пръв до топката и с остър удар от границата на вратарското поле я прати в мрежата на Хенеси, носейки ценния успех за своя тим.

Сити събра актив от 27 точки, като настигна Ливърпул на върха. Палас е на 16-а позиция с 11 пункта.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!