Нотингам победи у дома последния Саутхемптън с 4:3 в зрелищен сблъсък от 35-ия кръг на английската Висша лига и напусна зоната на изпадащите.

Домакините натиснаха в началото и поведоха в 18-ата минута, когато от аутлинията Бренън Джонсън намери Тайво Авони, който не сбърка пред опразнената врата за 1:0. Три минути по-късно Авони оползотвори асистенция и на Данило, удвоявайки аванса на Форест.

В 25-ата минута Саутхемптън върна едно попадение. Стюарт Армстронг намери Карлос Алкарас в наказателното поле, а аржентинецът с удар в долния ляв ъгъл намали на 2:1.

Минута преди края на редовното време на първата част Морган Гибс-Уайт се нагърби с изпълнението на дузпа и прати вратаря в обратния ъгъл за 3:2.

В 51-ата минутт Джеймс Уорд-Праус центрира от корнер към Лянко, който се извиси най-високо и с глава се разписа за 3:2.

В 73-ата минута Гибс-Уайт пусна към Данило, който стигна до топката преди няколко съперникови бранители и я прати в мрежата за 4:2.

В последната минута от редовното време Фелипе вкара за пети път в мрежата на Саутхемптън, но попадението не бе признато заради засада на бразилския защитник.

В четвъртата минута от добавеното време "светците" получиха дузпа за нарушение на Сам Съридж срещу Ромео Лавиа. С изпълнението се нагърби Уорд-Праус, който стреля в средата на вратата и вкара за крайното 4:3.

След успеха Нотингам събра 33 точки и се изкачи до 16-ата позиция, на 3 пред 18-ия Лестър. „Светците“ остават последни с 24 пункта и по чудо все още не са изпаднали, намирайки се на 8 точки под чертата три кръга преди края.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!