Изпадналият официално от Висшата лига Нюкасъл благодари на феновете си за огромната подкрепа през целия сезон. „Свраките” изпаднаха, след като регионалният им съперник Съндърланд разби Евертън с 3:0 на свой терен в отложен мач от елита.

„Съкрушени сме от изпадането от Висшата лига и знаем, че е така с всеки отделен човек, който е свързан с този клуб. Искам да благодаря на всички фенове за подкрепата и любовта им през сезона въпреки това разочарование”, сподели генералният директор Лий Чарнлей в официално изявление на клубния сайт.

Четирикратният английски шампион Нюкасъл назначи през март за мениджър Рафаел Бенитес, но испанецът не успя да спаси „свраките” от изпадане в Чемпиъншип.

"Знаем, че привържениците искат да знаят какво крие бъдещето за клуба и ще искат да чуят повече от нас възможно най-скоро. Тече анализ на това какво се обърка и започват планове за това, което предстои. Точно сега Рафа и екипът трябва да се подготвят за последния мач от сезона, но след това ще може да си комуникират напълно с привържениците”, казва още Чарнлей.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!