Нюкасъл спечели убедително с 4:1 при визитата си на Евертън в мач от 33-ия кръг на английската Висша лига и се утвърди на третата позиция, гледайки смели към класиране за Шампионската лига. Два гола за успеха на „свраките“ вкара Калъм Уилсън, а по един добавиха Жоелинтон и Джейкъб Мърфи. Почетното попадение за „карамелите“ бе дело на Дуайт Макнийл.

На „Гудисън Парк“ гостите поведоха с добавка на Калъм Уилсън в 28-ата минута, след като Джордан Пикфорд бе спасил шут на Жоелинтон от границата на наказателното поле.

Гол на Доминик Калвърт-Люин за домакините в третата минута на добавеното време на първата част не бе зачетен заради засада.

В 72-ата минута Уилок бе в прегръдките на съотборниците си, след като направи асистенция за Жоелинтон, който вкара с глава за 0:2. Три минути след това Бруно Гимараеш намери Калъм Уилсън на границата на наказателното поле и нападателят без да се замисли заби топката в горния десен ъгъл за 0:3.

Защитата и вратарят на Нюкасъл заспаха и в 80-ата минута позволиха на Дуайт Макнийл да вкара директно от изпълнение на корнер за 1:3. Това само ядоса тима на Еди Хау и при следващата атака Александър Исак направи страховит пробив от центъра по лявото крило, подмина трима защитници на Евертън, нахлу в наказателното поле и пусна топката към Джейкъб Мърфи, който отблизо на празна врата оформи крайния резултат.

Гостите можеха да направят победата си още по-голяма, но гол на Фабиан Шер в края на редовното време не бе зачетен заради това, че негов съотборник в засада влияеше на играта.

С този успех тимът на Еди Хау събра 62 точки и запазва третото си място във временното класиране, докато Евертън е предпоследен с едва 28 точки на сметката си.

В другия мач от кръга, който се игра по същото време, Борнемут победи Саутхемптън като гост с 1:0 с гол на Маркъс Тавърниър (50), а попадение на Че Адамс в 89-ата минута не бе зачетено от ВАР и така „черешките“ се изкачиха до 14-ото място с 36 точки, а „светците“ остават с 24 точки на последното място.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!