Нюкасъл спечели категорично с 3:1 при визитата си на Астън Вила в мач от 22-ия кръг на английската Висша лига и се върна към победи след четири поредни загуби за първенство. Фабиан Шер (32, 36) реализира първите два гола за "свраките", а Алекс Морено си вкара автогол в 52-ата минута. Почетното попадение за домакините пък бе дело на Оли Уоткинс (71).

В началото и двата тима имаха своите възможности. Нюкасъл обаче успя да нанесе двоен удар в рамките на четири минути в средата на първото полувреме. В 32-рата минута Антъни Гордън бе изведен зад защитата, но стреля встрани от вратата, като имаше намеса и на защитник. При последвалия корнер Фабиан Шер бе изпуснат и отблизо засече топката в мрежата за 0:1.

В 36-ата минута Гордън отправи бомбен шут от дистанция, след рикошет кълбото се удари в напречната греда и отново се озова в Шер, който за втори път се разписа и удвои аванса на гостите. 

След почивката в 52-ата минута Джейкъб Мърфи бе намерен в близост до вратата, той опита удар, като топката рикошира в Алекс Морено и се озова за трети път в мрежата на Емилиано Мартинес. Защитникът на домакините пък се удари доста лошо в гредата.

В заключителните минути Астън Вила успя да върне един гол. В 71-вата минута Леон Бейли получи дълъг пас, овладя и подаде успоредно към Оли Уоткинс, който засече във вратата за 1:3. Само две минути по-късно нападателят отбеляза и второ попадение, което наистина можеше да завърже интригата, но то не бе зачетено заради засада.

След победата с Нюкасъл се изкачи до 7-ото място в класирането с 32 точки. Астън Вила остава четвърти с 43 пункта.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!