Легендата Франк Лампард вече не е мениджър на Челси. Лондончани обявиха преди минути, че двете страни се разделят. Той застана начело на любимия си клуб на 4 юли 2019 година. Води тима в 57 мача, от които спечели 28, записа 11 равенства и загуби 18.

"Футболен клуб Челси днес се раздели с мениджъра Франк Лампард. Това беше много трудно решение, а не такова, което собственикът и управителният съвет са взели с лека ръка.

Благодарни сме на Франк за постигнатото по времето като мениджър на клуба. Неотдавнашните резултати и изяви обаче не отговориха на очакванията на клуба, оставяйки клуба без никакъв ясен път към трайно подобрение.

Никога не може да има подходящо време за раздяла с клубна легенда като Франк, но след продължително обмисляне беше решено, че сега е необходима промяна, за да се даде време на клуба да подобри представянето и резултатите през този сезон", написаха от клуба.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

„Това беше много трудно решение, не на последно място, защото имам отлични лични отношения с Франк и го уважавам изключително много. Той е човек с голяма почтеност и има най-висока работна етика. При настоящите обстоятелства обаче смятам, че е най-добре да сменим мениджъра.

От името на всички в клуба, Управителния съвет и лично, бих искал да благодаря на Франк за работата му като главен треньор и да му пожелая успех в бъдеще. Той е важна икона на този велик клуб и статутът му тук остава непроменен. Той винаги ще бъде посрещнат горещо на Стамфорд Бридж", каза от своя страна Роман Абрамович.