Шон Дайш е новият мениджър на Евертън. Договорът му е за 2 години и половина, а дебютът му е в събота (4 февруари) срещу лидера в класирането Арсенал на "Гудисън Парк".

Дайш работи в Бърнли в продължение на десет сезона, като напусна клуба през април 2022 година. През 2016 г. той изведе отбора до Висшата лига, след като спечели Чемпиъншип.

Помощници на новия мениджър на Евертън ще бъдат Иън Уоън, Стив Стоун и Марк Хауърд, които работиха с Дайш в Бърнли.

"За мен е чест да бъда мениджър на Евертън. Аз и екипът ми сме нетърпеливи да помогнем на тима да се върне в правия път. Знам колко страстни фенове има Евертън и колко ценен е клубът за тях.

Готови сме да работим и да им дадем онова, което искат. То започва с пот по фланелката, усилия и връщане на някои основни принципи, които клубът подкрепяше дълго време. Нуждаем се от единство. Целта ни е да създадем екип, който да работи и да се бори, като носи клубната емблема с гордост.

В тима има много качество, но трябва да накараме играчите да блеснат. Това трябва да стане по начин, който да даде на играчите свободата да се изявяват, но и да побеждават", заяви Дайш.

Припомняме, че "карамелите" останаха без наставник след напускането на Франк Лампард преди седмица, който влезе в серия от 10 мача без успех и бе освободен от поста.

В момента Евертън е на предпоследното 19-о място с 15 точки и е пред Саутхемптън само заради головата си разлика, а първият тим на чертата е на две точки.