ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Английският гранд Манчестър Юнайтед потвърди грандиозна новина в навечерието на Рождество Христово със завършването на очаквана от всички фенове сделка. Най-богатият британец сър Джим Ратклиф официално придоби 25% от клубните акции, плащайки на семейство Глейзър 1,25 милиарда паунда за миноритарния дял.

Въпреки че не е мажоритарен акционер, сделката гарантира на компанията INEOS Group, собственост на Ратклиф, да поеме пълен контрол върху футболните операции. Американското семейство Глейзър пък ще ръководи комерсиалните въпроси.

Милиардерът Ратклиф се насочи към придобавинето на по-малък дял в клуба, след като и той, и катарският шейх Ясим не успяха да убедят американските собственици на Юнайтед да продадат изцяло клуба.

"Манчестър Юнайтед обявява, че е сключил споразумение, съгласно което президентът на Ineos, сър Джим Ратклиф, ще придобие 25% от акциите на Манчестър Юнайтед клас Б и до 25% от акциите на Манчестър Юнайтед клас А и ще предостави допълнителни 300 милиона долара, предназначени за бъдещи инвестиции в "Олд Трафорд". Като част от сделката Ineos прие искане от борда да му бъде делегирана отговорност за управлението на футболните операции на клуба. Това ще включва всички аспекти на спортно-техническите дейности и академиите на мъжкия и женския футбол", се казва в съобщението на Манчестър Юнайтед.

 WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

„Въпреки че търговският успех на клуба гарантира, че винаги е имало налични средства за спечелване на трофеи на най-високо ниво, потенциалът не беше разгърнат в последно време. Тук сме в дългосрочен план и осъзнаваме, че предстоят много предизвикателства и упорита работа, към които ще подходим стриктно, професионализъм и страст. Всички искаме да видим Юнайтед обратно там, където му е мястото, на самия връх на английския, европейския и световния футбол“, сподели милиардерът след официалното съобщение за сделката, което идва 13 месеца, след като семейство Глейзър обяви продажбата на клуба.

71-годишният бизнесмен, който е фен на "червените дяволи" от дете, е гарантирал инвестиции в размер на 300 милиона долара в „Олд Трафорд“. Очакванията са Ратклиф да предприеме серия от сериозни промени в новата си роля в „Театъра на мечтите“.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!