ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Челси официално обяви привличането на еквадорския национал Мойсес Кайседо, който се превръща в петият най-скъп футболист в света и рекорден трансфер във Висшата лига, след като според информациите "сините" от Лондон ще платят 115 милиона паунда на Брайтън. Сделката означава, че лондонският гранд в рамките на 2023 година два пъти чупи рекорда за най-скъп трансфер на Острова, след като през януари привлече аржентинския национал Енцо Фернандес от Бенфика за 107 милиона паунда.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Кайседо подписа 8-годишен договор с лондончани до юни 2031 година, като в контракта има опция за удължаване с още една година. Кайседо бе близо до преминаване в Ливърпул преди броени дни за 111 милиона паунда, но отказа да премине медицинските си прегледи, защото желанието му беше да играе на "Стамфорд Бридж".

Единствените по-скъпи трансфери в историята на футбола са този на Неймар от Барселона в ПСЖ, на Килиан Мбапе от Монако в ПСЖ, Филепи Коутиньо от Ливърпул в Барселона и Усман Дембеле от Борусия Дортмунд в Барселона.

„Много съм щастлив да се присъединя към Челси! Много съм развълнуван да бъда тук в този голям клуб. Не се и замислял, щом от Челси ми се обадиха. Единственото нещо, което исках и да премина в Челси. Мечтата ми вече е реалност“, заяви Мойсес Кайседо.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!