Огънят в борбата за титлата във Висшата лига не гасне, след като Ливърпул успя да победи като домакин Бърнли с 4:2. Мърсисайдци стигнаха до успеха след пълен обрат, а той дойде само няколко дни преди гостуването на Байерн (Мюнхен) в реванш от Шампионската лига (0:0 в първата среща).

В днешния двубой за гостите се разписаха Ашли Уестууд (6') и Гудмундсон (90+1), а за "червените" точни бяха Фирмино (19', 67') и Мане (29', 90+3).

Двубоят започна вихрено пред нелека градушка, а първото попадение изненадващо бе във вратата на домакините. Ашли Уестууд изпълни корнер, след който топката влетя право в мрежата на Алисон. Повторенията обаче показаха, че попадението е нередовно, тъй като двама атакуващи футболисти на гостите попречиха именно на бразилския страж да се намеси.

Ливърпул не се стресна от изоставането и бързо стигна до равенството. Салах направи двоен пас с Вайналдум, след което пусна коварен пас в малкото наказателно поле на "виненочервените", техният страж се размина с топката, която попадна в краката на Роберто Фирмино. Бразилецът не сгреши на опразнената врата и направи 1:1.

10 минути по-късно "червените" вече водеха в резултата, като с гол се отчете Садио Мане. Нова грешка в отбраната на гостите позволи на сенегалеца да остане сам и непокрит в накзателното им поле, а той не сгреши. 

Второто полувреме започна отново с натиск на мърсисайдци, които като че ли решиха всичко в своя полза в 67-ата минута. И третото попадение за тях дойде след огромна грешка. Вратарят Том Хийтън изпълни аут, но твърде нескопосано, като топката попадна в краката на Салах. Египтянинът напредна и след като влезе в наказателното поле, опита да стреля, но коженото кълбо му бе избито. За негово щастие то попадна в краката на Фирмино, който не сгреши на опразнената врата, правейки резултата 3:1.

Това обаче не бе всичко в двубоя, като две късни попадения допринесоха за истинската драма. Бърнли намали изоставането си в първата минута на добавеното време чрез Гудмундсон, който вкара след разбъркване в наказателното поле на "червените". Секунди по-късно страстите на гостите бяха охладени, като Мане вкара четвърти гол в тяхната врата, оформяйки крайното 4:2.

По този начин Ливърпул събра 73 точки на второто място, като се намира на 1 една зад лидера Манчестър Сити. Бърнли от своя страна е на първото място, даващо право на спасения във Висшата лига с 30 пункта от 30 срещи.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019