Европейският клубен шампион Ливърпул може да бъде сериозно прецакан за трофей в собствената си страна, след като казуса с обвиненията, че мърсисайдци са използвали нередовен играч срещу МК Донс (2:0) за Купата на Лигата, навлезе в нов етап.

След като стана ясно името на играча - Педро Чиривея, започна разследване дали и защо няма нужните документи за участие. 22-годишният играч е собственост на Ливърпул, но през миналия сезон игра под наем в испанския Естремадра, като при завръщането си трябва да получи задължителен сертификат за участие в турнирите на Острова, какъвто той е нямал.

Тук идва спорът между Ливърпул и Футболната асоциация. От клуба доказаха, че още през юли са внесли нужните документи и обвиниха Асоциацията за забавянето, а те пък отвърнаха, че от Ливърпул са допуснали грешка, като не са проверили дали документът е получен, преди да използват футболиста.

Възможно е аргументите на "червените" да бъдат сметнати за смекчаващо вината обстоятелство и те да не бъде наказани с изваждане от турнира, каквито информации се появиха в началото, а просто да се разминат с глоба.

През 2014 година в турнира имаше подобен случай, когато Джи Дон-Вон игра за Съндърланд отново срещу МК Донс, но тогава "черните котки" се разминаха само с финансова санкция.