ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Aнглия потъна в скръб за една от най-култовите си футболни личности от 70-те и началото на 80-те години. Стан Боулс е загубил битката с Алцхаймер и е починал в събота вечер на 75 години.

Куинс Парк Рейнджърс, чиято легенда е той, изказа съболезнования на семейството му. Едната трибуна на стадион "Лофтъс Роуд" е кръстена именно на Боулс.

"Съжалявам да чуя, че Стан Боулс е починал. Прекрасен футболист и изключително харизматичен мъж. Винаги съм обичал да го гледам как играе. Почивай в мир, Стан", написа в социалните мрежи легендата Гари Линекер.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Боулс приживе беше известен и с пороците си, както и с култовите си фрази, с които признаваше проблемите си. Запален по хазарта, той приключва кариерата си с над 750 хиляди лири дългове. Алкохолът е другата му слабост. "Изпил съм тонове водка и тоник. И сега се чудя защо дадох толкова пари за тоник", споделя с усмивка преди време легендата на Куинс Парк Рейнджърс.

Навремето Боулс се прочу и пренаписа историята на английския футбол с решението си да подпише в един и същ ден договори с две компании за футболни обувки. Tака е принуден да играе с различни бутонки на двата си крака. 

Боулс е част от най-великия тим на Куинс Парк Рейнджърс, който губи шампионската титла в последния кръг от Ливърпул през 1976 г. (само с 1 точка разлика).

Играл е още за Манчестър Сити, Бъри, Крю Александра, Карлайл, Нотингам, с който е носител на Суперкупата на Европа. За националния отбор на Англия има 5 мача и 1 гол.   

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!