Манчестър Юнайтед спечели с 2:1 при визитата си на Фулъм след обрат в мач от 18-ия кръг на английската Висша лига и се завърна на върха във временното класиране, където само за няколко часа бе градският му съперник Манчестър Сити, който вече е с мач по-малко и изостава само с две точки.

Адемола Луукман (5) изведе лондончани напред в резултата след пас на Ангиса и самостоятелен пробив. Играчите на Оле Гунар Солскяер обаче демонстрираха за пореден път характер и непримиримост, обръщайки нещата в своя полза. В 21-ата минута Бруно Фернандеш прати топката в страничната греда, а секунди по-късно центрира и вратарят Ареола боксира и след това Единсон Кавани (21) отблизо изравни за 1:1.

След почивката Пол Погба (65) се озова сам на десния фланг, влезе навътре, погледна къде е позициониран Ареола и го преодоля за пълния обрат.  Броени секунди след това Единсон Кавани почти от упор нанесе тежък изстрел с глава, но френският вратар Ареола спаси. В 75-ата минута Лофтъс-Чийк се оказа зад противниковата защита, след като Магуайър покри засадата и мигновено шутира по земя, но Давид хе Хеа отрази удара с крак.

С успеха си 20-кратният шампион на Англия събра 40 точки и се завърна на първото място с две аванс пред Манчестър Сити и Лестър. Актуалният първенец Ливърпул е четвърти с 34 пункта.