Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер тръгна по стъпките на легендарния Сър Алекс Фъргюсън. Норвежецът осъществи трансфера на най-скъпия защитник в историята, привличайки Хари Магуайър от Лестър срещу 85 милиона паунда. Освен това националът на „трите лъва“ стана най-скъпият английски футболист във Висшата лига.

През лятото на 2002 година Сър Алекс плати на Лийдс 30 милиона паунда за Рио Фърдинанд, с което той се превърна в най-скъпия защитник и най-скъпия англичанин за времето си. Сега Магуайър ще има същата задача като Фърдинанд – да бъде стълб в защитата, но и да изпълнява важни функции при изнасянето на топката в предни позиции.

Трябва да се отбележи, че освен досегашния футболист на Лестър през това лято Манчестър Юнайтед взе още един скъп защитник. За десния бек Аарон Уан-Бисака бяха платени 50 милиона паунда на Кристъл Палас. Така той е равен с Кайл Уокър на второто място на най-скъпите английски футболисти във Висшата лига, а това означава, че челната тройка на класацията е окупирана от защитници. Това при положение, че най-скъпите футболисти в световен план са играчи с офанзивни функции.

НАЙ-СКЪПИТЕ АНГЛИЧАНИ В ИСТОРИЯТА НА ВИСШАТА ЛИГА
ФУТБОЛИСТ ПОСТ ГОДИНА ТРАНСФЕР ЦЕНА
1.Хари МАГУАЙЪР защитник 2019 от Лестър в Ман Юнайтед 85 млн. паунда
2.Кайл УОКЪР десен бек 2017 от Тотнъм в Ман Сити 50 млн. паунда
2.Аарон УАН-БИСАКА десен бек 2019 от Кристъл Палас в Ман Юнайтед 50 млн. паунда
4.Рахийм СТЪРЛИНД халф/крило 2015 от Ливърпул в Ман Сити 49 млн. паунда
5.Джон СТОУНС защитник 2016 от Евертън в Ман Сити 47,5 млн. паунда
6.Анди КЕРЪЛ  нападател 2011 от Нюкасъл в Ливърпул 35 млн. паунда
6.Алекс ОКСЛЕЙД-ЧЕМБЪРЛЕЙН халф 2017 от Арсенал в Ливърпул 35 млн. паунда