Портсмут и Плимут завършиха 2:2 в първия полуфинален плейоф от Лига 2 на Англия и всичко ще бъде решено на реванша на 15 май. Крайният победител от двойката ще се изправи срещу Уимбълдън или Актингтън (играят утре първата си среща) в спора за класиране в Лига 1 (трета дивизия).

Двубоят на "Фратън Парк" започна отлично за Портсмут. В 3-ата минута Марк МакНълти откри резултата. Плимут обаче изравни в 9-ата, когато точен беше Джамил Мат.

Малко след това избухна напрежение между скамейките на двата отбора и се наложи мениджърът на Портсмут Пол Кук да бъде изгонен на трибуните.

Плимут направи пълен обрат в 19-ата минута след втори гол на Джамил Мат.

Портсмут беше близо до изравняване в 35-ата, но след удар на МакНълти се наложи МакКормик да плонжира и да спасява. След това домакините удариха и греда чрез Кайл Бенет.

В 51-ата "помпи" получиха правото да изпълнят дузпа, която Гари Робъртс реализира за 2:2. До края домакините доминираха, но не съумяха да вземат аванс преди реванша.

Мачът от четвъртото ниво на английския футбол беше посетен от повече от 17 хиляди зрители, заели места на "Фратън Парк", където много радостни мигове преди години имаше българският голмайстор Светослав Тодоров. В началото на април Тоди влезе в Залата на славата на Портсмут.