ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на efbet Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Манчестър Сити срази Нюкасъл с 2:0 и се класира за полуфиналите на турнира за Купата на Англия - ФА Къп. Бернардо Силва (13, 31) вкара и двата гола за "гражданите" още през първата част.

В 13-ата минута Бернардо Силва навлезе в наказателното поле на "свраките" и шутира по земя, а топката рикошира от крака на Дан Бърн и излъга стража Мартин Дубравка, който само я изгледа как влиза във вратата му за 1:0. Две минути след това Ерлинг Холанд бе близо до това да удвои аванса на "гражданите". Той комбинира добре с Ковачич, който копна топката в пеналтерията. Норвежкият голмайстор я стигна, но не успя с едно докосване да преодолее вратаря на "свраките".

Домакините продължиха да доминират и в 31-ата минута Бернардо Силва проби добре, след което шутира с левия крак от ръба на наказателното поле, като отново имаше рикошет - този път в главата на Свен Ботман, а топката влетя във вратата на гостите за 2:0. Пет минути след това Александър Исак имаше страхотен шанс да върне един гол за гостите. Шведът шутира отблизо, но Ортега направи блестящо спасяване и изби топката. В края на първата част Доку бе изведен чудесно сам срещу Мартин Дубравка, който бързо скъси разстоянието между двамата и впоследствие спаси завършващия удар на белгиеца.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Малко след почивката Доку потърси далечния ъгъл на противниковата врата, но Дубравка спаси. В 66-ата минута Алмирон пое и намери Александър Исак. "Свраките" имаха сериозно числено превъзходство в половината на Сити, но Исак се забави да шутира, а в крайна сметка бе и блокиран.

Влезлият от скамейката Оскар Боб комбинира добре с Ерлинг Холанд в 82-ата минута. Норвежецът шутира от трудна позиция, но след рикошет топката излезе в корнер за "гражданите", след който не последва нищо опасно пред Дубравка. До края на срещата нямаше по-опасни ситуации и така Манчестър Сити се присъедини към втородивизионния Ковънтри на полуфиналите.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!