Манчестър Сити е укрил 30,74 милиона евро разходи от инспекторите и е отправил заплаха към УЕФА, че ще съди централата с „50 от най-добрите адвокати в света”, ако бъде счетен за нарушител на правилата за Финансов феърплей. Тези разкрития направи Football Leaks, показвайки и други документи, които се очаква да разтърсят света на футбола.

От сайта European Ivestigative Collaborations – европейска мрежа за разработки в сферата на разследващата журналистика, обявиха, че притежават документи, които разкриват как настоящият президент на ФИФА и бивш главен секретар на УЕФА Джани Инфантино се е договарял с Ман Сити и ПСЖ зад гърба на разследващите.

Двата клуба нарушиха Финансовия феърплей през сезони 2011/2012 и 2012/2013, когато обявиха загуби от над 150 милиона паунда – много над допустимия от УЕФА лимит. Впоследствие те получиха глоби от по 49 милиона паунда, а след подадени жалби санкциите бяха намалени с две трети.

Според публикуваните от Football Leaks документи при посещение на инспекторите от УЕФА е открито, че 84%а от „другите рекламни приходи” Ман Сити идват от базирани в Абу Даби спонсори. От там са и собствениците на английския клуб, който по този начин укрил разходи за 30,74 милиона паунда.

„Гражданите“ отричали всички обвинения и заплашили УЕФА с правни действия и оспорване на Финансовия феърплей пред Европейския съд. Тук идва и ролята на Инфантино, който се заел със задачата да се намери компромисно решение след среща на адвокати на УЕФА и клуба. През цялото време настоящият президент на ФИФА бил в контакт с босовете на Манчестър Сити, а отношението му било същото и към ПСЖ.