Българският национал Илия Груев-младши е все по-близо до раздяла с Лийдс, информират английските медии. Вече стана ясно, че интерес към 24-годишния халф има от страна на Борусия (Дортмунд), а според сайта „Teamtalk” българинът е в плановете и на отбор от италианската Серия „А“. Има информации за интерес и от страна на клубове от Висшата лига.

Британското издание твърди, че Лийдс вече е поставил цена на Груев. Йоркширци искат около 19,5 милиона евро. Това е три пъти повече от цената, която преди година платиха на Вердер за халфа. През миналото лято тимът от Бремен прибра 6,5 милиона евро от трансфера.

Счита се, че българският национал е готов да направи трансфер, след като Лийдс не успя да спечели промоция за Висшата лига и загуби финалния плейоф срещу Саутхемптън.

Илия Груев-младши изигра общо 35 мача за Лийдс през изминалия сезон, като в тях се отличи с един гол и една асистенция. След първоначалния период на адаптация българският национал се превърна в един от най-важните играч в тима на Даниел Фарке.