Президентът на Тотнъм Даниел Леви защити клубната трансферна политика и липсата на привлечено голямо име през това лято. 55-годишният бизнесмен определи трансферите на другите клубове от Висшата лига като неразумни.

До момента над 850 милиона паунда са похарчени от клубовете от Висшата лига за нови играчи. Очаква се до затварянето на летния трансферен прозорец на 31 август сумата да надвиши миналогодишния рекорд от 1,165 милиарда. Както е известно, „шпорите“ продадоха английския национал Кайл Уокър на Манчестър Сити за 45 милиона паунда, но за момента не са привлекли нито един нов.

„Имаме задължението да управляваме клуба си по правилен начин. Някои от трансферите през нова лято са нереални и направо неразумни. Отбори харчат по 200 милиона за нови играчи, а не могат да спечелят толкова през сезона. Това е капан, от който не можеш да се измъкнеш с години“, заяви Леви в открито интервю за фенове на Тотнъм в Ню Йорк.

„Когато строиш нов стадион само чрез собствено финансиране и без държавна помощ, трябва да си внимателен за всички предизвикателства. Трябва да се намери правилния баланс. За щастие при нас няма зависимост между строителството на стадиона и трансферите. За момента не сме намерили играч, който да искаме да привлечем на всяка цена“, допълни президентът на Тотнъм.

„Не правим големи трансфери, тъй като имаме мениджър като Маурисио Почетино, който вярва в продукцията на нашата клубна академия. Ако не намерим играч, който да изведе Тотнъм на съществено друго ниво, по-добре да дадем шанс на футболист от школата. Нашата академия е важна, тъй като ако произведе нужния играч, това ни спестява 20 или 30 милиона за трансфер. Освен това нашият юноша познава историята в клуба, обстановката и феновете“, призна босът на „шпорите“.