Челси спечели убедително с 3:1 при визитата си на последния Норич в изтеглен мач от 30-ия кръг на английската Висша лига. "Сините" не се повлияха от шокиращите новини за собственика Роман Абрамович, чийто активи във Великобритания са "замразени".

Трево Чалоба (3) и асистиралият му Мейсън Маунт (14) след пас на Кай Хавертц дадоха комфортен аванс на „сините“ от Лондон, а до края на първата част нямаше други попадения.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Теему Пуки (69-дузпа) намали за „канарчетата“, но в самия край Кай Хавертц (90) сложи точка на спора, а след трите точки Челси остава трети с 56 и 7 по-малко от втория Ливърпул, а освен това има 8 повече от четвъртия Арсенал.

По същото време Уулвърхемптън разби гостуващия Уотфорд с 4:0 в отложен мач от 19-ия кръг. Раул Хименес (13) вкара първия гол, а пет минути след това Хуан Ернандес си вкара автогол и удвои аванса на „вълците“. Даниел Поденс (21) и Рубен Невес (85) реализираха другите две попадения, а Уулвс е вече шести с 46 точки. „Стършелите“ са предпоследни с 19.

Саутхемптън пък отстъпи у дома на Нюкасъл с 1:2 в отложен мач от 21-ия кръг. Стюарт Армстронг (25) даде преднина на „светците“, но Крис Ууд (32) и Бруно Гимараеш (52) донесоха победата за „свраките“, които са 14-и с 31 точки.

Лийдс продължава да затъва и отстъпи с 0:3 на Астън Вила в отложена среща от 20-ия кръг. Филипе Коутиньо (22), Мати Кеш (65) и Калъм Чеймбърс (73) вкараха головете за гостите от Бирмингам, които задминаха с точка Саутхемптън и имат 36 пункта на деветата позиция. Лийдс допусна шеста поредна загуба в елита и е 16-и с 23 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЯ