Властите във Великобритания наложиха персонални санкции срещу милиардера и собственик на Челси Роман Абрамович, както и на още няколко руски бизнесмени, близки до Владимир Путин. Новината беше съобщена в сайта на британското правителство.

Всички притежавани фирми и имоти на Роман Абрамович са запорирани, което прави евентуалната продажба на Челси на практика невъзможна. 

"Сините" от Лондон ще получат специален лиценз, за да продължат да играят във Висшата лига, но Абрамович ще бъде лишен от всякакви печалби, информира "Сън".

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Kaкто вече стана ясно, руският милиардер преди дни обяви плановете си да се раздели с акциите си в Челси, и да насочи средствата от продажбата на клуба към пострадалите от конфликта в Украйна. Твърди се, че Абрамович очаква да получи около 3 милиарда паунда.

Днешният нов кръг от санкции обаче вероятно ще попречи на продажбата на клуба. 

Министърът на културата на Великобритания Надин Дорис заяви, че феновете на Челси също са засегнати, но ги увери, че билетите и абонаментните им карти за сезона за мачовете на любимия им отбор са в безопасност. 

"Ангажирали сме се да защитим феновете", каза Дорис.

В същото време "Сън" съобщи, че Челси няма да има право да продава билети за домакински и гостуващи мачове, а само притежателите на абонаментни карти ще имат право да присъстват на оставащите двубои от сезона. Смята се, че "сините" от Лондон имат около 28 хиляди притежатели на карти, но „Стамфорд Бридж“ разполага с малко над 40 000 седящи места.

След новите санкции става ясно, че Челси получава забрана и за трансфери и няма да може да купува нови футболисти. Клубът също така няма право на този етап да подновява договорите на настоящите си футболисти.