Селекционерът на английския национален тим по футбол Гарет Саутгейт е доволен от работата си начело на „трите лъва” за периода в който води отбора, след като замени временно отстранения през септември Сам Алардайс. Саутгейт записа 2 победи и 2 равенства като селекционер на Англия, като в последния мач отборът изтърва два гола аванс в заключителните минути и завърши 2:2 с Испания на „Уембли”. Все още не е ясно дали треньорът ще остане за постоянно начело на тима.

„Не мога да искам повече от футболистите. Наистина съм много доволен. Това бе брилянтно преживяване и се насладих на работата си с тях. Този колектив има потенциал. Когато поех състава той бе в период на нестабилност и смятам, че успяхме да върнем стабилността и да изградим основа за добро развитие. Горд съм, че изпълних това, за което бях повикан”, сподели Гарет Саутгейт след равенството с Испания.

„Бях съсредоточен върху резултатите. Другите неща трябва да бъдат обсъдени в частни разговори”, отговори специалистът на въпрос дали остава начело на отбора.

„Момчетата със сигурност са разочаровани, но за мен представянето ни бе много позитивно”, коментира Саутгейт изпуснатата победа.