ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Финландецът Томас Зилиакус изненадващо се включи в битката за акциите на Манчестър Юнайтед. 69-годишният бизнесмен е работил за Nokia през 80-те години на миналия век, а в момента той е собственик на Mobile FutureWorks Group - международен конгломерат, който се занимава с дигитални медии, интернет търговия, онлайн разплащания, мобилни игри и недвижими имоти.

Зилиакус предлага различна схема за закупуването на клуба за разлика от считаните за фаворити шейх Джасим Бин Хамад Ал Тани от Катар и сър Джим Рактлиф. Финландецът твърди, че пазарната цена на клуба е 3,9 милиарда долара, но предлага да плати само половината от споменатата сума. Останалите 50% той иска да бъдат събрани с дарения от всичките фенове на Манчестър Юнайтед, като всеки запалянко трябва да даде по 3 долара. Няма яснота как той изчислява точната бройка на запалянковците на “червените дяволи”, но им дава шанс да станат част от акционерите.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Ако финландският бизнесмен купи клуба, всеки фен на Юнайтед, който е дарил средства, ще получи достъп до специално мобилно приложение и с помощта му ще участва в обсъждането и взимането на важни решения.

“Няма да бъде взето нито едно решение, което не е подкрепено с мажоритарен дял от страна на запалянковците”, категоричен е Томас Зилиакус, който според BBC вече е депозирал своето предложение. Той има опит в спорта, след като между 1982 и 1986 година е бил президент на футболния ХИК (Хелзинки). След това Зилиакус е бил собственик и на хокейния клуб Йокерит, преди да го продаде на руски инвеститор през 2012 година.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК