Шампионът Манчестър Сити спечели минимално с 1:0 при визитата си на Лестър в мач от четвъртия кръг на английската Висша лига.

Лестър направи много сериозен пропуск в 48-ата минута, когато Джейми Варди сложи топката на главата на Харви Барнс, който стреля, но топката срещна напречната греда и излезе в аут. Варди отбеляза гол секунди по-късно, но бе маркирана засада и попадението правилно не бе зачетено.

„Гражданите“ успяха да излъжат „лисиците“ с гол на Бернардо Силва, а до края на мача домакините не успяха да отвърнат на удара.

След успеха си играчите на Хосеп Гуардиола събраха 9 точки и са само на една зад изкачилия се временно на върха градски съперник Манчестър Юнайтед, който срази у дома Нюкасъл с 4:1, а завърналият се Кристиано Роналдо блесна с два гола. Лестър е девети с 6 точки.

В същото време Арсенал надви гостуващия Норич с 1:0 и записа първа победа от началото на сезона, след като стартира с три загуби. Пиер-Емерик Обамеянг (69) донесе успеха на „артилеристите“ след асистенция на Никола Пепе.

Уулвърхемптън победи с 2:0 при гостуването си на Уотфорд, Бентфорд загуби у дома от Брайтън с 0:1, а Саутхемптън и Уест Хям направиха нулево равенство в другите срещи от кръга в късния съботен следобед.

По-рано днес Кристъл Палас разби Тотнъм с 3:0 в лондонски сблъсък и му нанесе първа загуба за сезона след три успеха преди това. Уилфрид Заха (76-дузпа) и Одсон Едуард (84, 90+2) вкараха головете за първата победа на "орлите" за сезона. "Шпорите" отстъпиха на четвъртата позиция, след като бяха изпреварени от Манчестър Сити и Брайтън по голова разлика.

РЕЗУЛТАТИТЕ И КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА!